Rasslande från drivlina vid tomgång 945 -98

Fjädrar, stötdämpare, stel bakaxel, multilink, framvagn, växellådor, kopplingar, bromsar.
Användarvisningsbild
Snusebuse
Färsk användare
Inlägg: 1
Blev medlem: 11 okt 2020, 18:32

Rasslande från drivlina vid tomgång 945 -98

Inlägg av Snusebuse »

Hej allesammans!

Jag har har en Volvo 945 Classic (B230FK, M90) som ger ifrån sig obehagliga ljud från drivlinan vid tomgång.

Det låter som ett rasslande/knackande från växellådsområdet när man står på tomgång med friläge i, ljudet upphör när man trampar ned kopplingen. Ibland viner det även från drivlinan i vissa sammanhang, typ vid gaspådrag i uppförsbacke eller kurvtagning av någon anledning, tycker mig minnas att det viner främst eller endast på tvåans växel men vågar inte säga det helt säkert om det bara är på tvåan.

Det är inga problem att köra bilen alls, annat än att jag upplever det som svårt att få en bra start från ettans växel utan att det hugger lite tvärt om man inte släpper upp kopplingen väldigt långsamt, men det kan ju vara jag som inte vant mig helt vid dragläget på denna bil då jag ägt den knappt två månader. Den har gått 30500 mil och är ägd av ett par äldre herrar innan mig, oskruvad annat än att jag monterat tänd och bränslechip i den samt ställt laddtrycket på 0.7 bar med ställbar tryckklocka (oroa er inte det blir ingen kapsänkt vinterbil av detta, denna vagn skall jag ta hand om).

Bytte för runt en månad sedan växellådsoljan till Volvos rekommenderade, tror det var artikelnummer 1161645 eller ersättningen till den.

Har läst runt både här och på andra forum och fått allt från dåligt svänghjul, stödlager, axellager och urtrampningslager som möjliga orsaker så man blir helt snurrig.

Tänkte att jag hör för mig här och ser om det är någon som känner igen sig, fråga gärna om ni behöver veta något mer för att hjälpa mig lista ut detta.

Tack på förhand!