Svenska Volvo 7/900 Klubben

Platsen för oss som värnar om Volvos 7/900-serie
Aktuellt datum och tid: 14 dec 2019, 07:09

Alla tidsangivelser är UTC+01:00 Europe/Stockholm




Ny tråd  Svara på tråd  [ 4 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: 20 jan 2019, 18:22 
Offline
Övningskörning

Blev medlem: 04 sep 2014, 21:08
Inlägg: 148
Halloj!

Håller på att göra iordning en gammal GL efter ett längre stillestånd.
Konstaterat att instrumenthuset är helt svart i belysningen, men alla mätare fungerar. Kände att det var rätt osannolikt att alla glödlampor var kassa, så jag började kolla säkringarna.
Blev då rätt paff när jag fick igång ljuset i mätarhuset av att rycka säkring 21 eller 22. (Som bland annat går till just mätarhus, samt bakljus m,m. )
Kan nu således välja på ljus i mätarhuset eller i bakljusen. [thum]


Har testat att göra rent jordpunkter och kontrollerat allt vid bakljusen. Ser jättefräscht ut, och det vart ingen skillnad av att jag gjorde rent något heller.

Haben sie förslag, bitte? :)

_________________
Garaget

"When i start my car i want the neighbours to think that the world has come to an end" - Homer J Simpson


Upp
   
InläggPostat: 21 jan 2019, 12:57 
Offline
Klubbmedlem 2019

Blev medlem: 30 mar 2018, 22:34
Inlägg: 17
Ort: Malmö
Dra ut säkringsboxen och se om det bränt i kablarna, hade liknande problem i min 740 då var det felet, någon hade satt i 30a säkring där det skulle va 15a.

_________________
Volvo 744 GLE M46 B23E -1984
Volvo 744 GLE AW71 B23E -1984
Volvo 744 GL M47 B230A - 1985
Volvo 764 TURBO INTERCOOLER ZF4hp22 B230ET - 1985
Volvo 744 GLE M46 B230E - 1986
Volvo 744 GLE M46 B230E - 1988A
Volvo 745 GL ZF4hp22 B230F - 1988A
Volvo 744 TURBO INTERCOOLER M46 B230ET - 1988A


Upp
   
InläggPostat: 03 okt 2019, 09:05 
Offline
Färsk användare

Blev medlem: 24 aug 2011, 20:46
Inlägg: 3
Kör: Volvo 740-88
Ort: Valbo
Hej jag bytte alla lampor till min panel sen när jag kopplatallt och provade så går inte kilometeroch trippmätare MVH lyxbo


Upp
   
InläggPostat: 08 okt 2019, 21:37 
Offline
Webmaster

Blev medlem: 31 jan 2007, 00:07
Inlägg: 1688
Kör: 965, AMC
Jag tycker det låter som jordfel, om du drog säkringen och mätarna lyste har nog spänningen kommit från något annat håll och jordats igenom instrumentet.
Eventuellt har någon haft problem tidigare och kopplat in spänning från annat håll.

Eftersom du har fått olika fel när du tagit bort och satt tillbaka instrumentet låter det glappt någonstans.


Upp
   
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd  Svara på tråd  [ 4 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC+01:00 Europe/Stockholm


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Swedish translation by phpBB Sweden © 2006-2015