Forumet är segt ibland.

Information om allt som gäller Svenska Volvo 7/900 Klubben.
Användarvisningsbild
taz
Dags att bli medlem?
Inlägg: 7027
Blev medlem: 15 maj 2006, 14:12
Kör: Volvo 960
Ort: Göteborg

Forumet är segt ibland.

Inlägg av taz »

Detta beror på att vår leverantör är utsatt för DDOS-attacker.

Mer information om detta hittar du på http://www.binerodrift.se

Orsaken till DDOS kan vara flera, oftast är det någon enskilld site som attacken avser att sänka. Webhotell använder sedan över ett decenium tillbaka något som kallas för virtual-hosting. Detta innebär att webservern kan ha flera olika siter på samma server, men ändå separerade från varandra. Fördelen med detta är att det går att köra väldigt många siter på en IP-adress. Detta är mer eller mindre ett måste då dessa utav IPv4 klass är officiellt slut.

Det är alltså så att även vi påverkas utav en attack riktad mot t.ex. en politisk förening som har sin site på samma server. DDOS är ett stort problem över hela internet, det är också vanligt förekommande att stora aktörer som Telia mfl. drabbas hårt utav detta.

DDOS står för Distributed Denial Of Service, enkelt översatt Distribuerad överbelasning av tjänst (där web-site eller annan internet-funktion är en tjänst)
Vad som händer är att miljontals infekterade enheter (virus/malware etc.) med en viss typ av infektion får ett kommando att samtidigt göra förfrågningar till en riktad plats. Det kan alltså vara så att en dåligt patchad dator eller liknande omedvetet kan vara delaktig i en DDOS-attack som en liten del. Det är också på grund utav detta som det är väldigt svårt att skydda sig emot sådana här angrepp eftersom det är random enheter på Internet som i vanliga fall ofta skall kunna nå fram till tjänsten det rör.

Det är också extremt svårt att blockera en trafik utav detta slag av ett annat skäl, nämligen att bandbredden ändå är slut pga. av att den är full med trafik som kommer att blockeras. Blockeringen man kan göra är oftast i förstahand till för att skydda servers mjukvara, databaser mm. Det kan orsaka datahaverier när det görs på tok för många databas-förfrågningar mm. på samma gång.

Kort och gott, vår leverantör har problem. Jag är övertygad om att dom kommer att hantera detta genom att göra en kostsam investering eller ett samarbete med sin internet-leverantör. Attacken kan också när som helst komma att upphöra för att den som ligger bakom antingen nått sitt mål (kan vara allt från att sänka aktier till att göra politisk information otillgänglig) och helt enkelt slutar med attackerna.

Hoppas detta ger lite klarighet i varför forumet är svårt att nå och även att ni kan ha överseende med detta.
Om problemen blir långvariga kommer vi i styrelsen självklart att se över vårt val utav driftpartner, men det är inget som är aktuellt nu då Binero fungerat bra.

Mvh. // Jonas
Bild
Only YOU can prevent forest fires.

Användarvisningsbild
Maxwell
Kassör & Medlemsansvarig
Inlägg: 6216
Blev medlem: 03 jul 2006, 15:58
Kör: En Volvo i taget.
Ort: Volvos huvudstad, Göteborg! Medlemsnummer: 183 Styrelseledamot i VROM
Kontakt:

Re: Forumet är segt ibland.

Inlägg av Maxwell »

Bild
760 GLE -88 // S90 3.0 -97 // S80 2.5T AWD - 05

Skriv svar